Wednesday, April 15, 2009

Flere forlater det synkende skipet

Det blir stadig tydeligere at Rødt er et ubrukelig prosjekt, også for de i Rødt som regner seg som sosialdemokrater.

Nylig meldte Rød Ungdoms sentralstyremedlem og kommunestyrerepresentant i Skien, Even Ulsnæs, seg ut av både Rødt og Rød Ungdom.

Dette beviser at folk som står for en råtten og skadelig politisk linje også kan evne å tenke rasjonelt. Ulsnæs følger med andre ord i samme fotspor som Stine Akre og Marte Mjøs Persen som mener at Rødt styres av ledelsen i tidligere AKP og at prosjektet ligger for langt til venstre.

Det er et faktum at Rødt i dag styres av det revisjonistiske lederskiktet som likviderte AKP, men i motsetning til sosialdemokratene mener vi at dette skiktet av revisjonister ikke står for en kommunistisk linje. Tvert imot, Rødt har vist seg å bli et sosialdemokratisk parlamentarisk parti som stadig beveger seg mot høyre.

Men som vi ser er det ikke alltid at en opportunistisk og sosialdemokratisk politikk fører med seg oppslutning. Rødt har ikke økt i oppslutning skal vi tro meningsmålingene. I tillegg forlater folk skuten fra høyre og venstre. Vi ser at partiet stadig krymper, folk med mange års erfaring forsvinner. Man kan spørre seg, er det virkelig behov for enda et sosialdemokratisk parti, eller holder det med SV og DNA?

Tjen folket

No comments: