Thursday, May 14, 2009

Full fart inn i sosialdemokratiet

I dag har Rødt lansert nye plakater basert på opptrykk av Arbeiderpartiets gamle valgplakater fra 30-tallet fram ut over 50-tallet.

Som et ledende Rødt-medlem, Bjørnar Moxness, sier:

«- Velferdsstaten trenger kraftfulle venstresidepartier for å sikre gode rammevilkår. Dette er særlig viktig når vi går inn i økonomiske krisetider. Hvis Arbeiderpartiet ikke vil videreføre sin stolte arv, må noen andre gjøre det.»

Dersom det er en nyhet for Moxness at Ap har forlatt sine idealer, har han en læringskurve som ikke peker særlig oppover. Allerede på tredvetallet unnlot de å se den fascistiske trusselen som bygde seg opp i Europa og bygde heller opp et forsvar som var skapt for å slå ned indre fiender i stedet for å stå imot en okkupasjon.

Marxist-leninisten Georg Vaagen, som brøt med NKP på begynnelsen av syttitallet for heller å bidra til å bygge opp AKP (ml), oppsummerte sosialdemokratiets karakter slik:

«Sosialdemokratiet bygger helt ut på det bestående, borgelige samfunns grunnlag og institusjoner og er en bestanddel av dette samfunn. Sosialdemokratiet søker nok å gjennomføre visse nødvendige reformer gjennom sin parlamentariske politikk og virke, men aldri reformer som endrer eller truer med å endre maktforholdet mellom klassene i vårt kapitalistiske samfunn. Sosialdemokratiet har sine røtter i de øverste og priviligerte lag av arbeiderklassen og fra byråkratiet i parti og fagorganisajonen, fra offentlige tillitsverv og stillinger.»

Det er en rimelig lang veg fra Vaagen anno 1971 til Moxness anno 2009.
Ærerik sammensmeltning med USA-imperialismen?

På førti- og femtitallet fikk Arbeiderpartiet Norge inn i Nato, drev med statlig lønnregulering over hodet på fagbevegelsen og satte i gang heksejakt på kommunister slik at NKP i praksis knakk sammen.

Med andre ord har vi god grunn til å hevde at Arbeiderpartiet på 30-, 40- og 50-tallet ikke var bra. Tvert imot, i denne perioden ødela de for arbedeiderklassens kamp mot kapitalismen. De villedet folk, og de spredde løgner.

Man kan stille seg spørsmålet: Hvor ærerikt er det å sveise seg fast til USA-imperialismen og stille seg bak Israels imperialistiske krig mot undertrykte folk i Midtøsten? Bør man være stolt over den systematiske rasismen som foregikk i Norge i regi av Arbeiderpartiet, hvor man tvangssteriliserte tatere?
Arbeiderpartiet forfulgte kommunister

Arbeiderpartiet forfulgte kommunister og de tok æren for framskritt som ble gjort uavhengig av den sosialdemokratiske linja. Dette gjorde de ved hjelp av massiv propaganda og ved sitte på makten nesten sammenhengende i tjue år. For at de kunne beholde makten drev de systematisk undertrykkelse av kommunistene som i motsetning til sosialdemokratene stod på arbeiderklassens side. Vi ser fortsatt dype spor av dette i dagens Norge hvor det er en vedtatt sannhet at Arbeiderpartiet «bygde landet».

Det er tydeligere enn noen gang at Rødt er et sosialdemokratisk parti når de hyller sosialdemokratenes praksis og trykker den til sitt hjerte!

Sosialdemokratiet anno 1950 er et lik som bare kunne eksistere i perioden etter enorm destruksjon av kapital, det vil si 2.verdenskrig. På denne tiden blomstret kapitalismen og det var mulig å innføre sosialdemokratiet i land som Norge. I dag er denne politikken ikke mulig, arbeiderklassens revolusjon er svaret, ikke ubrukelig skrap fra 50-tallet.

Nå er det ingen nyhet at Rødt ønsker seg tilbake til den tiden, men historien går framover og 50-tallet forbi. Er det ikke på tide å forkaste keynesianismen, sosialdemokratiet og klassesamarbeidet en gang for alle? Rødt er åpenbart ikke av denne oppfatningen.
Rødt kan ikke bli et kommunistparti

Rødt er slett ikke noen kime til et kommunistisk parti, slik enkelte tidligere AKP’ere har hevda. Rødt bare fortsetter og fortsetter glideflukten til høyre. Marx, Engels, Lenin, Stalin og Mao er blitt skifta ut med Martin Tranmæl, Johan Nygaardsvold, Einar Gerhardsen, Haakon Lie og Jens Chr.Hauge.

Tjen folket

No comments: